Powerpoint Karaoke

Powerpoint Karaoke

Presenteren kun je improviseren!

Een workshop Presenteren voor publiek, verpakt als een spel. Leer hoe je onvoorbereid een overtuigende, interactieve en geanimeerde presentatie kan geven, aan de hand van willekeurige powerpoint slides. Je leert je publiek te boeien en te binden en bovendien je creatieve en associatievaardigheden aan te boren. Na deze workshop weet je voor altijd hoe je vol zelfvertrouwen en spontaan een sterk verhaal neer kan zetten.

Wat kan je verwachten?

Bij Powerpoint karaoke maken we gebruik van fysieke, interactieve oefeningen die grappig en leuk zijn om te doen, en tevens inzichten bieden in het effect van verbale en non-verbale communicatie. De volgende vaardigheden komen aan bod: improviseren en associëren, risico’s durven nemen, faalplezier, creativiteit, aandacht vasthouden, authenticiteit en zelfvertrouwen. Er wordt gewerkt in grote en kleine groepen, twee- en drietallen. Uiteindelijk zullen enkele deelnemers een korte geïmproviseerde presentatie geven aan de hand van het spel Powerpoint karaoke. Deze workshop biedt een ontspannen, humoristische en open sfeer, waarin deelnemers elkaar op een andere manier leren kennen en samen leren en lachen. We kunnen naar wens deze van onderstaande leerthema’s belichten.

 

 
  • Leer je zenuwen de baas zijn
  • Durf risico’s te nemen en te falen
  • Improviseer en associeer
  • Leer dat een goed verhaal een persoonlijk verhaal is
  • Leer je publiek te boeien en binden
  • Geef je eigen unieke presentatie
  • Verras jezelf en je collega’s
  • Feedback op je sterke punten

 

Duur: 

45 min tot 3 uur

Deelnemers:

minimaal 4, ideaal 10, maximaal 20

Benodigdheden:

Grote ruimte waar de deelnemers goed in kunnen bewegen. Stoelen voor de deelnemers, tafeltje voor de beamer en materiaal. Scherm of witte muur voor de beamer. Beamer kan ik ook zelf meenemen. 

Coronaproof: 

Ja, mits voldoende ruimte voor de deelnemers. Corona-protocol kan overlegd worden. Deze workshop kan ook online plaatsvinden, bijvoorbeeld via Zoom.

 

Next Presentatietraining

Comments are closed.